MIPIM Awards Winners

Proficiat aan de winnaars van de MIPIM Awards

De MIPIM Awards is een internationaal gerenommeerde wedstrijd voor onroerend goed, die jaarlijks plaatsvindt in Cannes. Ze eren de meest buitengewone en talentvolle projecten, zowel reeds gebouwd als nog te realiseren, van over de hele wereld.

Met veel trots kunnen we melden dat twee Belgische samenwerkingen awards hebben gewonnen dit jaar. Een overzicht.

Meest innovatief, ecologisch project

In de categorie meest innovatief, ecologisch project ging project Treurenberg met de prijs aan de haal.

Het Brussels project is het resultaat van een samenwerking tussen ASSAR ARCHITECTS, AXA Investment Managers – Real Assets.

Het is een kantoorgebouw, opgetrokken rond een asymmetrisch atrium, dat op niveau -1 uitkijkt op de eerste Brusselse stadsomwalling uit de dertiende eeuw. Op de bovenste verdiepingen werden panoramische terrassen voorzien, met prachtig uitzicht op het historische stadscentrum. Het gebouw heeft een gebouwschil, uitrustingen en afwerking die voldoen aan de criteria van nul-energiebouw. 

Ze kregen hiervoor het BREEAM-milieu certificaat “Excellent”  

Bouwpartners: VK Engineering SETESCO & DEMOCO.

Meer info kan je vinden op https://www.assar.com/

Beste toekomstig project

De award voor beste toekomstige project (moet nog gerealiseerd worden) ging dit jaar naar Paradis Express, door Associatie Bureau A2M, BAG, Jaspers & Eyers Architects en Fedimmo.

Het doel van het project is een ecologische stedelijke verbinding te zijn tussen het station van Luik-Guillemins en de Maas. Er is plaats voorzien voor zowel residenties als handelszaken en kantoorgebouwen. De aanleg van groene golven en boombegroeiing geeft de opeenvolging van heuvels en dalen in de stad weer. Het project sluit sterk aan op de openbare ruimte en past goed binnen het stedelijk weefsel. Ook dit project volgt de passiefnorm en tracht aan Near-ZeroEnergyBuilding (NZEB) te doen. 

Bouwpartners: Bureau Lemaire, TPF Engineering, D2S, Heinz Winters Atelier, Associatie Duchêne - Galère – Interbuild

Meer informatie over het project kan u terugvinden ophttps://press.jaspers-eyers.eu/